Capella Brabant in bezit is van de Culturele ANBI status en is geregistreerd bij de Belastingdienst.

In het kader van de hiervoor geldende regels per 1 januari 2014 treft u hier de vereiste gegevens voor Capella Brabant aan.

De ANBI basisgegevens vindt u onder het menu-item contact in het menu links

Onze activiteiten in 2017 waren onder meer

  • Sacred Concet ('s Hertogenbosch, Utrecht, Tilburg)
  • Voortdurend verlangen (Boekel)
  • Vox Humana ('s Hertogenbosch)
  • CD-presentatie ism Cappella Pratensis en Nederlands Kamerkoor ('s Hertogenbosch)
  • A ceremony of Carols ('s Hertogenbosch)

Voor het complete verslag laadt u dit document.

Doelstelling:

Capella Brabant wil klassieke koorwerken ten gehore brengen op een bijzondere en toegankelijke wijze en op een semi-professioneel niveau. Hiermee wil Capella Brabant de toehoorders verdieping brengen van de beleving van persoonlijke, maatschappelijke en kerkelijke gebeurtenissen.

Beleid - Algemeen

Capella Brabant wil tenminste 4 programma’s per jaar voorbereiden met zo mogelijk 2 of meer concerten per programma. Daarbij worden tenminste 2 concerten uitgevoerd in de standplaats van Capella Brabant, ’s-Hertogenbosch. De andere concerten worden elders in de provincie of incidenteel daarbuiten gegeven.

Algemene toelichting bij de Jaarrekening

Stichting Capella Brabant werd opgericht bij akte van 11 september 2007 voor notaris Van den Oord, Huijbregts Notarissen te 's-Hertogenbosch. De stichting heeft ten doel "het beoefenen van de zankunst en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn, alles in de meest ruime zin. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het geven van concerten."