Capella Brabant is Provinciale Staten van Noord-Brabant zeer erkentelijk voor de haar toegekende impulsgelden! 

Dit najaar zijn er weer dertien projecten binnen het impulsgeldenprogramma gehonoreerd. Tijdens de derde uploadtermijn voor de subsidie impulsgelden werden er maar liefst 33 aanvragen geüpload. Dat resulteerde in 13 positieve juryadviezen. Deze aanvragen zijn inmiddels gehonoreerd. In totaal is er ruim 6,4 ton besteed aan mooie culturele projecten die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem! 

Ontwikkeling Capella Brabant 

Capella Brabant wordt door de jury geprezen om haar ambitieuze projectplan wat zich kenmerkt zich door een multidisciplinaire en vernieuwende programmering. De belangstelling van het publiek voor en de deelname aan klassieke koorzang van amateurgezelschappen neemt af. Capella Brabant wil deze negatieve spiraal doorbreken. De impulsgelden worden ingezet voor de doorontwikkeling van Capella Brabant: het starten van nieuwe samenwerkingsprojecten en bestendigen van bestaande relaties, het opzetten van een aspirantenkoor, het creëren grotere naamsbekendheid en meer publiek. In 2020 hebben zij de ambitie om de beoogde groei te kunnen borgen in de meerjarensubsidie amateurkunst van de provincie Noord-Brabant.

 

flyer Vox Humana

 Vox Humana

zaterdag 7 oktober 2017  20:15u  

Grote Kerk 's-Hertogenbosch 

In het blog aan de linkerkant van het menu vindt u een uitgebreide toelichting op het programma.
 Kaarten voor dit concert kunt u hier bestellen. Ze worden u dan per mail toegezonden.

CD-PRESENTATIE MISSA UNITATIS 

zaterdag 28 oktober 2017  20:30u Jheronimus Bosch Art Center ’s-Hertogenbosch i.s.m. Nederlands Kamerkoor en Cappella Pratensis o.l.v. Stephen Layton en Stratton Bull

 

 

 

 

KERSTCONCERT FLYERzaterdag 16 december 2017 20.30 uur
Grote Kerk, Kerkstraat 20 ’s-Hertogenbosch

Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg
Ellen Versney, harp
Hanny Hanenberg-van Doren, orgel
Wim de Bekker en Joris van de Kerkhof, Kerstverhalen van hier en nu

Kerstverhalen van hier en nu. Jozef en Maria zochten vergeefs naar een plaats in een herberg. Een ster wees wijzen uit het Oosten naar het Christuskind. Het jonge gezin vluchtte naar Egypte nadat ze waren gewaarschuwd over de aanstaande kindermoord van Bethlehem. Ook nu zijn mensen dak- en thuisloos, vluchten voor gevaar en zijn op zoek naar een kompas dat hen de weg wijst.

Voor meer informatie zie de blog van Marc Versteeg

Kaarten kunt u via deze website kopen voor €12,50 en vóór aanvang van het concert aan de kerk voor €15,-
Tot 18 jaar is de toegang gratis

 

Op 3 januari luidt Capella Brabant het nieuwe jaar feestelijk in met de uitvoering van highlights uit Messiah van G.F. Händel samen met organist Ruud Huijbregts.

De Messiah behoort tot een van de beroemdste en meest uitgevoerde grote werken uit de klassieke muziek. De Messiah raakt aan de belangrijke thema’s van het leven en is voor iedereen herkenbaar. In de muziek klinkt blijdschap, verdriet, troost en hoop.

Dit Nieuwjaarsconcert vindt plaats op zaterdag 3 januari 2015 om 15:00u in de Sint Cathrien in Eindhoven. Vanaf 14:25u zal stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns het Phlips-beiaard in de St. Cathrien bespelen. Toegang €7,- (CJP-houders, studenten en kinderen tot 16 jaar vrij toegang)

Meer informatie onder onze concertagenda en informatie en kaartverkoop: www.muziekindecathrien.nl 

Subcategorieën

Capella Brabant in bezit is van de Culturele ANBI status en is geregistreerd bij de Belastingdienst.

In het kader van de hiervoor geldende regels per 1 januari 2014 treft u hier de vereiste gegevens voor Capella Brabant aan.

De ANBI basisgegevens vindt u onder het menu-item contact in het menu links