Met deze pennenvrucht open ik officieel de nieuwe blog op onze website.
Met veel plezier denk ik terug aan de afsluitende projecten van het afgelopen seizoen 2012/2013. Twee prachtige 'dubbelconcerten' met het kamerkoor 'Ad Parnassum' o.l.v. Anthony Zielhorst. Een unicum was de gezamenlijke uitvoering van 'Lamento' van Anthony Fiumara. Hulde aan de componist, een feest voor het consortium 'Brabants VolKoren'.
 
Zomerentertainment met Capella Brabant in de Efteling heeft een ongekende publiciteit opgeleverd. Inmiddels hebben maar liefst 70.000 bezoekers de verrassende flashmob in 'Villa Volta' op internet bekeken. Onlangs werd me door een gewaardeerde collega zelfs gevraagd naar een kopie van het arrangement, z'n koorleden vonden het zo prachtig.
Men krijgt er blijkbaar niet genoeg van, wie het nogmaals wil zien leest en kijkt naar de filmpjes op de volgende blog.
 
De laatste repetitie voor de vakantie was ingeruimd voor de jaarlijkse individuele presentaties van de koorleden. CB's traditionele afsluiting van elk seizoen in de Lambertuskerk in Vught. Hulde aan alle bijdragen, ik was enorm onder de indruk van de kwaliteit en de inzet van onze zangers. En diverse keren ontroerd!
 
Na een prachtige zomer zijn we begonnen met ons volgende project voor het huidige seizoen 2013/2014. We bestuderen inmiddels driftig de 'Messiah' van Händel. Een gedegen educatief traject is ingezet om de noodzakelijke wendbaarheid in de stemvoering perfect onder de knie te krijgen. Masterclasses maken onderdeel uit dit van dit traject. Hierover vertel ik graag meer in een volgend bericht.
marc versteeg