KLIK HIER VOOR HET KOPEN VAN TOEGANGSKAARTJES. In het vervolgmenu klik je op de afbeelding bij de datum van je voorkeur. Houd er rekening mee dat er per voorstelling een gelimiteerd aantal van 100 kaarten verkocht wordt, dit in verband met de mise-èn-espace! Wees er dus op tijd bij.....

De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) wordt beschouwd als de grote voorloper van de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. In de sfeervolle raadszaal van het (Witte) Raadhuis in Vught wordt Sweelincks muziek afgewisseld met een fictief levensverhaal dat is gebaseerd op historische feiten. Capella Brabant nodigde Manon Uphoff uit om dit verhaal te schrijven. Zij schreef een indrukwekkende monoloog die wordt opgeluisterd met muziek.

sweelinck

Marc Versteeg idee en artistieke leiding
Manon Uphoff libretto
Saskia Bonarius regie
Netty Dielissen - van Duuren spel
Capella Brabant kamerkoor
Regina Albanez theorbe en luit
Maaike Boekholt viola da gamba
Jamie de Goei orgel

Data uitvoeringen Raadhuis Vught:

  • Zaterdag 26 januari 2019 - 20.15 uur
  • Zondag 27 januari 2019 - 14.15 uur 

SWEELINCK

Het leven van Sweelinck wordt verteld vanuit het gezichtspunt van zijn weduwe, Claesgen Dircxdochter Puyner (een prachtige rol door actrice Netty Dielissen-van Duuren). Aan het einde van haar leven haalt zij herinneringen op aan haar wereldberoemde echtgenoot. Gedachten die worden aangevuld met overpeinzingen van een anonieme vrouw die eveneens in de Koestraat woonachtig is en die wordt geraakt door de schoonheid van Sweelincks composities. Een vertelling over het alledaagse leven en persoonlijke dilemma’s. Hoe ging Sweelinck om met die roem die veel verder reikte dan waar hij zelf ooit was geweest? Waren zijn successen van invloed op zijn gezinsleven? Was er sprake van liefde tussen man en vrouw? Had hij nog tijd voor zijn kinderen? Wat bracht zijn muziek bij anderen teweeg?
Vught wapen

Toegangskaarten:

Via www.capellabrabant.nl (mogelijk t/m 25 januari)
          voorverkoopprijs: € 29,50 inclusief koffie/thee

Via kassa Vughts Raadhuis op de uitvoeringsdagen:
          € 32,00 inclusief koffie/thee

Met dank aan de gemeente Vught