foto-Marc-Versteeg

Marc Versteeg studeerde koor-, orkestdirectie en schoolmuziek. In 1990 ontving hij de ereprijs van de stad 's-Hertogenbosch voor zijn persoonlijke verdiensten als musicus. Hij werkt met vele ensembles in het land, begeleidt koren en orkesten en is een warm pleitbezorger voor muziek van Nederlandse componisten.

Hij leidde projecten rond componisten als Diepenbrock, Badings, Voorn, Van den Booren, Schoonenbeek, Winnubst en Van Rossem. Van deze werken zijn ook radio- en tv-uitzendingen gemaakt en ze zijn op diverse cd's vastgelegd. In 1990 ontving hij samen met Vocaal Ensemble Markant de Brouwerij Cultuurprijs. Hij was artistiek leider van het professionele kamerkoor Capella Carolina, gevestigd te Nijmegen. Met dit ensemble bracht hij vele hoogtepunten uit de koorliteratuur ten gehore.

Vanaf 1999 was hij als repetitor enige jaren werkzaam bij het Nederlands Kamerkoor. Bij dit befaamde koor studeerde hij voornamelijk modern repertoire in van componisten als Webern, Schönberg, Schnittke, Gubaidulina en Kagel en werkte voor dirigenten als Hartmut Haenchen, Reinbert de Leeuw en Eric Ericson. Sinds 2007 is hij artistiek leider bij Capella Brabant.

Marc Versteeg is eigenaar van MCFaralley Music BV en is tevens actief als manager, artistiek adviseur en docent koordirectie voor diverse instanties. Hij dirigeert jaarlijks Passionen van Bach, onder meer in de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. Voor de Stichting Jheronimus Bosch 500 is hij werkzaam als artistiek projectleider van Bosch Requiem.  Als zakelijk leider van het vocale ensemble Cappella Pratensis toonde Versteeg zich een voorvechter van muziek van Josquin Desprez en andere polyfonisten uit de 15e en 16e eeuw. Sinds 2014 is hij adviseur compositie bij het Fonds Podiumkunsten in Den Haag en sinds deze zomer zakelijk leider van Opera Zuid. 

Als dirigent en/of producent werkte Marc Versteeg mee aan circa 30 cd/devd-opnamen, publicaties en vele radio- en televisie-uitzendingen.